Facebook Pixel

У Києві назвали дату початку роботи Центру вакцинації від COVID-19

Автор

У Києві з 29 травня на базі Міжнародного виставкового центру почне роботу Центр вакцинації від COVID-19, у якому будуть вакцинувати жителів столиці у вихідні.

Про це повідомила прес-служба КМДА.

Як заявив мер столиці Віталій Кличко, в Центрі будуть робити щеплення китайською вакциною CoronaVac киянам, які попередньо зареєструвалися в застосунку «Дія». Вакцину для щеплень надасть Міністерство охорони здоров'я України.

На кінець травня в Києві вакцинували майже 113 тис. осіб. Переважно щеплення робили медикам, соціальним працівникам, вчителям, задіяним у проведенні ЗНО, паралімпійцям і маломобільним громадянам. Для щеплень використовували всі доступні в Україні вакцини, зокрема:

25 травня столиця отримала понад 20 тис. доз вакцини CoronaVac. Цю вакцину використовують для щеплень паралімпійцям, правоохоронцям, працівникам санаторно-курортних установ і тим жителям столиці, які записались на вакцинацію через застосунок.

Центр вакцинації відкриється не лише в Києві. У Львові з 29 травня почне працювати центр на базі стадіону «Арена Львів». А в Одесі такий же центр розпочне свою роботу 30 травня на стадіоні Національного університету «Одеська юридична академія».

Контекст. На 28 травня 2021 року в Україні від коронавірусу зробили щеплення 999 072 людям. 992 189 людей отримали одну дозу щеплення. За добу щеплено 16 293 людини.

Подякувати 🎉