Facebook Pixel

Влада України може запровадити продовольчу допомогу для бідних і жебраків

Олег Устенко, радник президента Володимира Зеленського з економічних питань, припускає запровадження матеріальної допомоги для бідних і жебраків.

Головна причина, на думку Устенка, величезна споживча інфляція, насамперед продовольча.

«2022 рік — це рік серйозних інфляційних викликів для всього світу та для України зокрема», — зазначив він.

Устенко вважає, що вагомі причини запровадження продовольчої допомоги в Україні вже відбулися, до того ж запровадження такої допомоги актуальне не лише для України, а й на світовому рівні.

«Світове зростання цін на продовольчу групу — неминуче. Базовий прогноз на 2022 рік — це збільшення цін на сировинну продовольчу групу (зерно, цукор, какао та інше) від 10 до 20%», — вважає радник.

Відповідно, у разі зростання цін держава має захистити незаможних. «Якщо негативний сценарій реалізовуватиметься, то, безумовно, держава захистить найменш заможних», — доповнив радник президента.

Як запропонував Устенко, це можуть бути адресні виплати за аналогією з поточною програмою через систему «Дія» або аналог американських food stamp.

Food stamps — механізм продовольчої підтримки малозабезпечених у США. Це програма допомоги жителям США з низькими доходами або взагалі без доходів. Ця допомога адресна.

Подякувати 🎉