Facebook Pixel

Ексдепутата-зрадника Іллю Киву знайшли мертвим у Підмосков'ї

У середу, 6 грудня, близько 16 години під москвою знайшли тіло екснардепа, колаборанта і зрадника Іллі Киви, який в Україні заочно отримав 14 років вʼязниці.

Про це повідомляють пропагандистські ЗМІ та російські телеграм-канали.

Тіло колишнього депутата Верховної Ради України від партії «Опозиційна платформа — За життя» (ОПЗЖ) Іллі Киви було знайдене у підмосковному селі Супоніво Одинцовського району. За попередньою версією, злочинця ліквідували зі стрілецької зброї, проте офіційного підтвердження цієї інформації ще немає.

Останній пост у Telegram-каналі Кива виклав сьогодні вранці близько 09:00. За іронією долі, він написав, що Зеленського незабаром знищать.

Нагадаємо, що Ілля Кива залишив Україну незадовго до початку війни, у січні 2022 року під приводом «відпочинку», але втік до росії і попросив там політичного притулку. Незабаром після повномасштабного вторгнення в Україну він став частим гостем на пропагандистських передачах у росії.

Зокрема, Кива заявляв, що у центральному офісі СБУ у Києві на Володимирській нібито сидить британська розвідка, а у Києві розстрілюють українців.

Також зрадник закликав завдати ядерного удару по Україні. Метою має стати західна частина країни, а саме Львів, оскільки там розташований «центр для натовських військових фахівців», які «щодня прибувають до України».

Влітку 2023 року Офіс Генпрокурора України повідомив депутату-втікачу про підозру в публічних закликах до насильницької зміни конституційного ладу та пропаганді війни.

Раніше The Page повідомляв, що депутата-втікача було позбавлено мандату, а правоохоронці відкрили кримінальні справи стосовно зрадника, зокрема за підозрою в держзраді.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉