Facebook Pixel

USAID запускає грантову програму для українського бізнесу на $15 млн

USAID спільно з Мінекономіки запускає грантову програму для середніх та великих підприємств України на $15 млн. Один бізнес зможе отримати грант від $250 тис. до $2 млн. Про це повідомили в Міністерстві економіки.

Quote«Наш головний пріоритет – відродити компетенції з виробництва складних товарів і щонайменше вдвічі збільшити частку переробної промисловості у ВВП України. З 8% у 2022 році до 20%, що є стандартом для розвинених країн. Цього ми можемо досягнути до 2032 року», – зазначила перша віцепрем’єр-міністерка Юлія Свириденко.

Як українським підприємцям отримати до $2 млн гранту для бізнесу:

  • Взяти участь у програмі можуть підприємства з орієнтовним мінімальним обсягом річних продажів у $8 млн у гривневому еквіваленті. Це важливо, тому що цільовий приріст продажів за результатами впровадження концепції має скласти мінімум $2 млн.
  • Грантове фінансування учасники програми повинні спрямувати на розвиток бізнесу. Зокрема, для збільшення продажів, нарощування експорту та створення нових робочих місць.
  • Для участі у програмі необхідно вкласти власні кошти підприємства або інших залучених підприємством ресурсів.
  • Відбір учасників програми відбуватиметься у два етапи: на першому етапі оцінюють концепції. На другому етапі учасникам з кращими концепціями запропонують подати деталізовані грантові заявки. Один із критеріїв оцінки концепцій – кількість створених робочих місць.
  • Концепції треба подати не пізніше 29 лютого 2024 року. Очікується, що вони будуть втілені впродовж 12-24 місяців.

Детальніше про грантову програму для бізнесу можна дізнатися за посиланням.

Подякувати 🎉