Facebook Pixel

Кабмін зробив ще один важливий крок для запуску великої приватизації

Кабмін зробив ще один важливий крок для запуску великої приватизації

Кабмін зробив ще один важливий крок для запуску великої приватизації

Уряд ухвалив постанову, яка визначає порядок авторизації та організації проведення електронних аукціонів великої приватизації. Про це повідомляє Фонд держмайна України (ФДМУ).

Затверджені урядом зміни визначають технічні вимоги до електронних маркетплейсів, які матимуть право працювати з великою приватизацією. Загалом на сьогодні в системі «Прозорро.Продажі» таких маркетплейсів акредитовано понад 40, однак працювати з великою приватизацією зможуть лише ті з них, які відповідатимуть цим технічним вимогам.

Нові правила також допоможуть боротися з економічним тероризмом під час проведення приватизаційних торгів – зривами аукціонів. Зміни, які ухвалив уряд, мають удосконалити проведення онлайн-торгів із малої приватизації, щоб зменшити кількість несумлінних учасників, які зривають аукціони з продажу держмайна. Зокрема, учасник електронного аукціону, який посів друге місце за підсумками торгів, не матиме права відмовитися від очікування рішення щодо першого переможця.

У разі якщо несумлінні учасники торгів, які посіли перше або друге місця, відмовлятимуться від сплати суми за актив, державний бюджет отримуватиме гарантійні внески обох учасників – майже 40% стартової ціни об'єкта, що вдвічі більше, ніж раніше.

Перші лоти великої приватизації ФДМУ планує виставити на продаж уже до кінця 2023 року.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉