Facebook Pixel

Кабінет міністрів схвалив угоду з Молдовою про будівництво Ямпільського мосту

Кабмін схвалив законопроект про будівництво Ямпільского мосту на україно-молдавському кордоні через річку Дністер.

Про це повідомив представник уряду у ВРУ Тарас Мельничук.

Законопроектом пропонується ратифікувати угоду між Кабінетом міністрів України та Урядом Республіки Молдова про будівництво автодорожнього прикордонного мостового переходу через річку Дністер на українсько-молдовському державному кордоні в районі населених пунктів Ямпіль-Косеуць, вчинену 12.06.2023 у м. Києві.

Нагадаємо, що 12 червня, угоду про будівництво мосту підписали міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков і міністерка інфраструктури та регіонального розвитку Молдови Лілія Дабіжа.

Днями парламент Молдови ратифікував Угоду про будівництво автомобільного мосту через річку Дністер.

Що відомо про про Ямпільській міст

Загальна довжина — 1,4 км. Матиме 2 смуги руху з тротуарами з обох сторін. Його планують будувати за стандартами безбар’єрності. Міст матиме додаткові тактильні смуги для людей із порушенням зору.

Ямпільський міст стане альтернативою паромній переправі на прикордонному переході «Ямпіль-Косеуць», яка не працює впродовж кількох років і вже давно не відповідала вимогам часу і реальним потребам жителів обох держав. Також міст дозволить розвантажити міжнародний пункт пропуску «Могилів-Подільський — Отач», через який проходить практично весь транспортний потік між Україною та Молдовою.

Угода про будівництво мосту є практичним продовженням домовленостей президента України Володимира Зеленського та президентки Молдови Майї Санду, досягнутих два роки тому. На їхню реалізацію вплинула повномасштабна війна Росії в Україні.

Нагадаємо: наприкінці травня 2023 року Україна та Молдова підписали меморандум щодо реалізації проєкту з відбудови залізничного коридору Валчінет — Окніца — Бєльці — Унгень — Кишинів — Каїнари. Його вартість становить 32 млн євро.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉