Facebook Pixel

«Укрпошта» побудує найбільший сортувальний хаб на ХТЗ Олександра Ярославського

«Укрпошта» побудує на території бізнес-парку високих технологій «Екополіс ХТЗ», колишнього Харківського тракторного заводу, найбільший у Східній Україні центр автоматизованого оброблення та сортування поштових відправлень.

Відповідну угоду підписали генеральний директор АТ «Укрпошта» Ігор Смілянський та директор управлінської компанії «Екополіс ХТЗ» Віталій Баранников за участю міського голови Ігоря Терехова та президента групи DCH Олександра Ярославського.

«На семи зі ста п'ятидесяти гектарів території «Екополісу» «Укрпошта» побудує найбільший логістичний комплекс. Я пишаюся, що такий проєкт реалізується в Харкові. Це приклад успішного приватно-державного партнерства», — відзначив Терехов.

Смілянський своєю чергою уточнив, що пропускна спроможність харківського центру становитиме 21 тис. посилок на годину. У межах проєкту планується створити 800 нових робочих місць. Під час будівництва буде застосовано європейські екостандарти. Смілянський зазначив, що спорудження хаба на території «Екополісу» дасть змогу зменшити кількість вантажівок, що їздять через центр міста.

Він також додав, що нові сортувальні хаби будуть збудовані в Києві (два центри), Дніпрі, Львові та Одесі. Обсяг фінансування всіх об'єктів становитиме близько 100 млн євро. Будівництво ж харківського терміналу коштуватиме близько $42 млн.

Проєкт реалізується за участю Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку та Міністерства інфраструктури України.

Олександр Ярославський повідомив, що в межах реалізації проєкту «Екополіс ХТЗ» планується забудувати загалом близько 600 тис. кв. м площі та створити 13 тис. нових робочих місць. Для виробництва тракторів залишать 20 га площі, решту 130 га — для забудови важливих для міста та бізнесу об'єктів.

«Екополіс ХТЗ» — довгостроковий інвестиційний проєкт групи DCH Олександра Ярославського, який створюється на площах Харківського тракторного заводу (ХТЗ). Проєкт розвивається в контексті національної програми «Українська Кремнієва долина» з плановим обсягом інвестицій $1 млрд та створенням не менше 10 тис. робочих місць до 2033 року.

До складу бізнес-парку увійдуть:

  • індустріальний парк;
  • технопарк (IT- та R&D-кластери);
  • логістичний комплекс із розподільчим центром e-commerce;
  • агротехнологічний і торговий кластери;
  • медичний та освітній центри.

Про намір стати резидентами «Екополісу ХТЗ» уже заявила низка компаній, серед яких — ZTE та Huawei, Dell Technologies і Hewlett Packard. Серед інвесторів – представник міжнародної фінансово-інвестиційної групи династії Ротшильдів Натаніель Ротшильд.

Група DCH розвиває напрями будівництва та девелопменту («Екополіс ХТЗ», мережа ТРЦ «Караван Megastorе» у Києві, Харкові та Дніпрі, готель Kharkiv Palace, ЖК «Воздвиженка»), фінансів (страхова компанія «ІНГО»), промисловості (ХТЗ, рудник «Суха Балка», Дніпровський метзавод), транспорту (міжнародний аеропорт «Харків»), спорту (регбійний клуб «Олімп»).

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉