Facebook Pixel

Укроборонпром перевірить радницю очільника Антонова на відповідність посаді: деталі

ДК «Укроборонпром» ініціював службову перевірку щодо радниці в. о. генерального директора держпідприємства «Антонов» Аліни Левченко. Це пов'язано з підсумками журналістського розслідування Bihus.info про неї та її чоловіка, народного депутата від «Слуги народу» Богдана Торохтія.

Про це повідомила прес-служба «Укроборонпрому».

Укроборонпром хоче перевірити відповідності досвіду та компетенцій Левченко посаді, яку вона обіймає з лютого 2023 року.

Quote«Концерн ініціював відповідну перевірку, яку має провести ДП «Антонов» за участі представників служби безпеки Укроборонпрому та проінформувати про її підсумки», — повідомив «Укроборонпром».

У чому журналісти Bihus.info звинувачують Аліну Левченко

За даними розслідування, до нинішньої посади Левченко не мала жодного стосунку до літакобудування. Левченко раніше володіла бутиком розкішного одягу на початку 2010-х років. А нині володіє студією дизайну інтер'єрів.

В «Антонові» вона працює радницею з питань управління непрофільними активами. Журналісти Bihus.info припускають, що її робота може стосуватися філії «Антонов Агро» — сільськогосподарського підприємства, що займається вирощуванням тварин, риби, а також випуском ковбасних і м'ясних виробів. Левченко з 2011 року працювала на компанії, пов'язані з аграрною галуззю.

Нагадаємо, журналісти-розслідувачі Bihus.Info з'ясували, що народний депутат від фракції «Слуга народу» Богдан Торохтій під час воєнного стану, в серпні 2022 року, відпочивав у Болгарії, а його дружина Аліна Левченко придбала вже третє за рік авто вартістю 7 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉