Facebook Pixel

«Укроборонпром» змінив очільника: що відомо про Германа Сметаніна

28 червня державний концерн «Укроборонпром» отримає нового очільника. Ним стане 31-річний Герман Сметанін. Зміни пов’язані з провалом «Укроборонпромом» ракетної та дронної програм.

Про це пише ЕП.

Що відомо про нового главу «Укроборонпрому» Германа Сметаніна

Герман Сметанін зараз очолює відомий харківський танковий завод імені Малишева. Свою стрімку кар'єру він розпочав у харківському КБ Морозова як інженер-конструктор. Потім на такій самій посаді працював на Львівському бронетанковому заводі. У Харкові він очолював виробництво на заводі імені Малишева, потім із 2021 до 2022 року стає директором Харківського бронетанкового заводу, який зараз ліквідовано. З грудня 2022 року Сметанін очолює завод ім. Малишева.

Які завдання поставив Зеленський перед новим очільником «Укроборонпрому»

Зеленський поставив Сметаніну три головні завдання: збільшити кількість виробництва всього озброєння, почистити галузь від корупції й довести до кінця реформу оборонки.

Станом на зараз утримання самого концерну без урахування виробництва обходиться в 450 млн грн на рік. Сметаніну поставлять завдання скоротити ці витрати, а відповідно й штат управління структури щонайменше на 20%.

Чому звільнили очільника «Укроборонпрому» Юрія Гусєва

За словами джерел ЕП, чинний глава УОП Юрій Гусєв провалив ракетну програму:

Quote«За даними УП, згідно з новими планами президенту Володимиру Зеленському було обіцяно, наприклад, що вже в травні 2023 року українські ракети «Сапсан» (експортна назва «Грім-2») масово нищитимуть російську військову інфраструктуру в глибині території РФ».

Також «Укроборонпром» не запустив у масове виробництво дрони, які літають на відстань 1 тис. км.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉