Facebook Pixel

Укрнафта сплатила понад 25 млрд грн податків у 2023

ПАТ «Укрнафта» за 2023 рік сплатила понад 25,7 млрд грн податків, з них – 4,36 млрд грн податку на прибуток.

Про це повідомила пресслужба ПАТ «Укрнафта».

Quote«Укрнафта» — відповідальний бізнес, який сумлінно виконує свої зобов'язання перед державою. Більш ніж 18 300 співробітників компанії отримують офіційну зарплату. Підприємство у повному обсязі та своєчасно сплачує податки в бюджети всіх рівнів», – йдеться у повідомленні.

Директор ПАТ «Укрнафта» Сергій Корецький зазначив, що кожен з нас, сплачуючи податки, фактично надає фінансову підтримку Збройним силам України в боротьбі зі спільним ворогом.

Quote«Кожна гривня, що потрапляє до бюджету, повинна бути витрачена на закупівлю високоякісних бронежилетів, військової форми, дронів, зброї, боєприпасів та інших важливих речей для армії. Сплачуючи податки, ми разом робимо найкращу інвестицію — в наше вільне майбутнє», — резюмував він.

Що відомо про «Укрнафту» та її бізнес-процеси

«Укрнафта» — найбільша нафтовидобувна компанія України, що є оператором національної мережі АЗС із 537 станцій, з яких діють 456.

Найбільшим акціонером «Укрнафти» є НАК «Нафтогаз України» з часткою 50%+1 акція.

5 листопада 2022 року ставка Верховного головнокомандувача ЗСУ ухвалила рішення про передачу державі частки корпоративних прав компанії, яка належала приватним власникам і якою натепер управляє Міноборони.

«Укрнафта» у 2023 році збільшила видобуток нафти з конденсатом на 3% (на 39,9 тис. тонн) порівняно з 2022 роком — до 1 млн 409,9 тис. тонн, газу — на 5,8% (на 60,4 млн куб. м), до 1 млрд 97,4 млн куб. м.

«Укрнафта» визначає стратегічною метою до 2027 року подвоїти видобуток нафти і природного газу до 3 млн тонн і 2 млрд куб. м відповідно.

Раніше The Page повідомляв, що «Укрнафтою» за січень-червень 2023 року було перераховано 12,32 млрд грн податків у бюджети усіх рівнів, включно з 1,187 млрд грн податку на прибуток за перший квартал.

Подякувати 🎉