Facebook Pixel

Укргідроенерго готує позов до міжнародного арбітражу щодо руйнування Каховської ГЕС

ПрАТ «Укргідроенерго» має намір подати позов до Міжнародного арбітражного суду проти рф, вимагаючи відшкодування збитків, завданих руйнуванням Каховської гідроелектростанції.

Про це повідомив генеральний директор ПрАТ «Укргідроенерго» Ігор Сирота, передає «Укрінформ» із посиланням на пресслужбу компанії.

Quote«Нещодавно ми відправили росії повідомлення, що звертаємось до арбітражного міжнародного суду і будемо подавати позов щодо втраченої вигоди і вартості будівництва й відновлення станції. Ми вимагатимемо від агресора компенсації збитків. Попередньо це близько 2,5 млрд доларів», — сказав Сирота.

Він наголосив, що подання такого позову є тривалою юридичною процедурою.

Крім того, «Укргідроенерго» вже подало позов до Європейського суду з прав людини проти рф, вимагаючи компенсації збитків, завданих внаслідок неспровокованої військової агресії Росії проти України. У цьому позові розглядаються не лише руйнування Каховської ГЕС, а й недобудовані вітрові електростанції на острові Зміїний. Загальна сума збитків за позовом становить 17 млрд грн.

Quote«На жаль, ми не отримали належної реакція світової спільноти на теракт росіян. «Укргідроенерго» неодноразово публічно закликало і продовжує привертати увагу міжнародної спільноти до прийняття швидких і рішучих дій, спрямованих на недопущення нових техногенних катастроф на об’єктах критичної інфраструктури. Проте реакція світу недостатня», — зазначив Сирота.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉