Українську курятину почнуть перевіряти на антибіотики. У МХП Косюка не бояться

Юрій Косюк. Фото: УНІАН

Асоціація «Союз птахівників України» з початку 2020 року почне перевіряти виробників курятини на вміст інгібіторів і токсинів у кормах, воді, кінцевій продукції та продуктах життєдіяльності птиці протягом усього циклу вирощування.

Про це повідомили в пресслужбі асоціації.

Зокрема перевірятимуть агрохолдинги «Миронівський хлібопродукт» («Миронівська птахофабрика», «Вінницька птахофабрика») і «Овостар Юніон» («Ясенсвіт»), а також «Володимир-Волинську птахофабрику».

Оцінку відповідності продукції цих підприємств асоціація проведе через три місяці, після того, як отримає достатню кількість даних. За результатами перевірки продукція компаній буде продаватися з маркуванням «Без антибіотиків».

Як повідомили The Page в пресслужбі «Миронівського хлібопродукту», який належить Юрію Косюку, компанія підтримує ініціативу, оскільки вже давно взяла курс на мінімізацію використання антибіотиків.

Читати на The Page