Facebook Pixel

Україна представила Європі стратегію майбутнього потенціалу авіаринку

Україна представила європейським партнерам стратегію майбутнього потенціалу авіаційного ринку на заході Генеральної асамблеї ACI EUROPE | АСІ WORLD 2023 у Барселоні. Про це повідомляє пресслужба міжнародного аеропорту «Бориспіль».

Quote«Процес повоєнного відновлення українського авіаринку неможливий без залучення міжнародної допомоги та фінансових ресурсів донорської спільноти для забезпечення потреб постраждалої аеропортової інфраструктури, підтримання сертифікаційної придатності персоналу, необхідного технічного обладнання для успішного та безпечного оперування аеропорту у післявоєнний період»,- зазначив керівник аеропорту «Бориспіль» Олексій Дубревський.

Він також звернув увагу міжнародної спільноти на проблеми української авіагалузі, яка потерпає від кризи через війну, закриття неба, руйнування інфраструктури, втрати кваліфікованого та досвідченого персоналу та економічні збитки. Дубревський додав, що для української авіагалузі необхідно залишаться в епіцентрі сучасних тенденцій та не відставати від світових стандартів після відкриття повітряного простору.

За словами керівника аеропорту, багато питань відновлення авіагалузі потрібно вирішувати вже зараз. Україна разом із партнерами ЄС розглядає варіанти для порятунку авіагалузі. Так, на заході партнери домовилися про зустріч за участі керівників українських аеропортів, Украероруху, Державіаслужби України та європейських організацій EASA, Eurocontrol та DG NEAR під егідою ACI EUROPE.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉