Facebook Pixel

Україна отримала сканери зі штучним інтелектом для діагностики раку

У рамках Національної програми з впровадження цифрової технології діагностики раку Україна отримала сканер KFBIO AI, оснащений інтегрованим штучним інтелектом, заснованим на нейронній мережі.

Це обладнання дозволяє аналізувати гістологічні знімки і автоматично ідентифікувати уражені та підозрілі клітини.

Сканер гістологічних препаратів

Сканер гістологічних препаратів

Сканер гістологічних препаратів Thumb

За словами експертів, сканер має значно більші оптичні можливості порівняно зі звичайними мікроскопами і може проаналізувати до 1500 клінічних кейсів за добу, підвищуючи ефективність діагностування більш ніж у 50 разів.

Важливим елементом нової технології є бібліотека з понад 43 000 зразків, яка допомагає штучному інтелекту аналізувати знімок та надає лікареві максимально точні дані для встановлення діагнозу.

Програма передбачає встановлення понад 100 цифрових сканерів у медичних закладах по всій Україні, що в сумі становить нову українську цифрову медичну платформу COR-Medical Platform. За словами ініціатора програми Тиграна Амаляна, це стане стандартним процесом в медицині України, а технологія буде внесена до переліку діагностичних процедур на рівні регуляторів країни.

Вартість кожного сканера з цифровим сховищем та інфраструктурою становить близько 7.5 млн грн, і Міжнародний фонд медичних інновацій уже розпочав збір коштів на закупку цих сканерів.

Подякувати 🎉