Facebook Pixel

Україна та Молдова домовились про спільний контроль на пункті пропуску «Новосавицька-Кучурган»

Україна та Молдова організують спільний контроль на пункті пропуску для залізничного сполучення «Новосавицька-Кучурган» на території України.

Про це пише прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Відповідний протокол був підписаний сьогодні головами прикордонних і митних служб наших країн за підсумками онлайн-розмови з прем’єр-міністром Молдови Доріном Речаном.

Quote«Весною ми вперше застосували спільний контроль на залізниці в пункті пропуску «Серпневе 1 — Басараб’яска». Це суттєво сприяє українському експорту, вдвічі зменшує тривалість усіх процедур, мінімізує черги, заощаджує державні кошти. В перспективі досвід спільного контролю застосуємо на всіх пунктах пропуску з Молдовою і, переконаний, на кордонах з усіма нашими сусідами-державами ЄС. Разом ми розвиваємо швидку логістику в західному напрямку. У трикутнику Україна — Молдова — Румунія маємо всі можливості активізувати логістичні коридори, щоб диверсифікувати шляхи українського експорту» — написав Шмигаль.

Верховна Рада України ратифікувала Протокол між Кабінетом Міністрів України та урядом Республіки Молдова про внесення змін до міжурядової угоди про діяльність залізничного транспорту.

Подякувати 🎉