Facebook Pixel

У серпні через Дунайські порти було завантажено 2,4 млн т експорту

У серпні 2023 року українські виробники експортували морським та річковим транспортом 2,4 млн тонн вантажів. Весь цей обсяг відправлень реалізовувався через Дунайські порти.

Про це пише ЦТС.

Видання зауважило, що атаки рф на припортову інфраструктуру хоча й завдають шкоди, проте не створили значних перешкод для експорту через річкові порти Дунаю.

Нагадаємо, що за 6 місяців 2023 року дунайські порти, що розташовані на українському березі, перевантажили понад 14 млн тонн вантажів. Це їхній абсолютний рекорд за всі роки незалежності. У березні 2023 року порти Дунаю прийняли 2,8 млн тонн вантажів.

Цього року Україна планує розпочати днопоглиблення гирла Дунаю «Бистре» до 7,2 м. Днопоглиблення гирла «Бистре» до 6,5 м дало стрімкий розвиток дунайським портам і значно вплинуло на вантажопотік.

«Кілійський суднобудівельно-судноремонтний завод» хоче будувати більші судна — завдовжки до 120 м і доковою вагою до 2 тис. тонн. Для цього Кілійський завод планує провести реконструкцію сліпа (пристрій у вигляді похилої площини зі спеціальним пристроєм для спускання на воду суден і підводних човнів та витягування їх на берег).





Подякувати 🎉