Facebook Pixel

У рф впав військовий літак, який бомбив Україну

У рф впав військовий літак, який бомбив Україну

У рф впав військовий літак, який бомбив Україну

У Червоногвардійському районі Ставропольського краю впав стратегічний бомбардувальник Ту-22м3 військово-повітряних сил рф, який до цього завдав ракетного удару по Україні.

Падіння Ту-22м3 19 квітня 2024 року (відео):

Your browser doesn't support HTML5 video.

Літак упав у поле, льотчики змогли катапультуватись. Це підтвердив місцевий губернатор Володимир Володимиров.

Quote«Знайдено двох льотчиків з літака, який впав у Червоногвардійському окрузі. Вони живі, веземо до лікарні. На місце події виїхали всі служби», — повідомив губернатор.

Місцева влада стверджує, що жертв та руйнувань немає.

За непідтвердженими даними, аварії зазнав російський літак, який до цього завдав ракетного удару по Україні.

Ворог неодноразово завдавав ракетних ударів по території України, використовуючи бомбардувальники-ракетоносці. З Ту-22М3 завдали удару по житловому будинку у Дніпрі 14 січня 2023 року, в результаті чого загинули 46 людей, серед яких – три дитини.

Що таке Ту-22М3

  • Ту-22М3 – це радянський дальній надзвуковий бомбардувальник-ракетоносець із геометрією крила, що змінюється. Призначений для ураження морських та наземних цілей крилатими ракетами, авіаційними бомбами, у тому числі ядерними боєголовками. Це розробка ОКБ О.М. Туполєва, який вироблявся на Казанському авіаційному заводі імені Горбунова.
  • В експлуатації з 1974 року і досі. Перший політ Ту-22М3 здійснив 20 червня 1977 року, з 1978-го запущений у серійне виробництво, припинене 1993 року. Основне озброєння бомбардувальника — протикорабельна гіперзвукова крилата ракета Х-22Н з полегшеною фугасно-кумулятивною боєголовкою, здатною зробити пробоїну в кораблі у 22 м2 та глибиною до 12 м, а також ракета Х-22ПСІ з мегатонною боєголовкою і дальністю пуску майже 500 км.
  • Також він може нести бомби, що вільно падають, один залп яких здатен накрити площу, яка дорівнює 35 футбольним полям.
  • У 2018 році Росія створила модернізовану версію цього літака — Ту-22М3М, розширивши його бойовий потенціал. Росія використовувала бомбардувальники Ту-22М3 у Сирії, Афганістані, Чечні, Грузії, а тепер і у війні проти України.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉