Facebook Pixel

В ракеті «Іскандер», яка вдарила по Чернігову, знайшли компоненти із США, Японії, Франції та Тайваню

В ракеті «Іскандер», яка вдарила по Чернігову, знайшли компоненти з США, Японії, Франції та Тайваню

В ракеті «Іскандер», яка вдарила по Чернігову, знайшли компоненти з США, Японії, Франції та Тайваню

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) додало до Єдиної в світі відкритої бази даних іноземних компонентів у зброї деталі крилатої ракети «Іскандер-К», якою росія вдарила по центру Чернігова 19 серпня 2023 року. Про це повідомила пресслужба НАЗК.

База поповнилася 4 новими компонентами з блоку глобальної навігаційної супутникової системи СН-99 крилатої ракети 9М727 «Іскандер-К», яка вбила сім людей, серед яких була шестирічна дівчинка. Ще понад 150 осіб тоді постраждало.

Quote«Експертами визначено, що ракета була виготовлена не раніше березня 2023 року, а значить, цілком ймовірно, що ці компоненти були поставлені агресору вже після початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну. Іноземні технології та компоненти не можуть продовжувати ставати частиною зброї агресорів, які вбивають цивільне населення по всьому світу. Світ має об’єднатися навколо нерозповсюдження своїх технологій до таких терористичних режимів, як рф. Від цього залежать глобальні мир та безпека», — говориться у повідомленні.

НАЗК радить підписатися на оновлення Бази за посиланням. Так, щоразу, як НАЗК додаватиме новий компонент, охочі зможуть отримувати сповіщення. Це має допомогти як журналістам-розслідувачам, так і іноземним посадовцям зібрати достатню доказову базу, дослідити ланцюги постачання та притягнути співучасників цієї війни до відповідальності.

Нагадаємо, що російські війська обстріляли центр Чернігова близько 11:30 ранку в суботу, 19 серпня 2023 року. Число постраждалих сягнуло 117 людей.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉