Facebook Pixel

У рф оголосили в розшук і заарештували активи українського бізнесмена Черняка за підтримку ЗСУ

Євген Черняк

Євген Черняк

У Росії порушили справу проти міжнародного алкогольного холдингу Global Spirits і оголосили в розшук його бенефіціара — українського бізнесмена Євгена Черняка. Про це повідомляють російські пропагандистські агенції РІА Новини, ТАРС.

Співробітники великого алкогольного холдингу Global Spirits (власник брендів «Мороша», «Хортиця», «Первак») проходять у Росії в справі про спонсорування ЗСУ. За даними російських силовиків, з лютого до квітня 2022 року вони перевели на ці цілі понад 500 млн рублів.

Порушено справу за статтею про «фінансування тероризму».

З-поміж підозрюваних – голова наглядової ради алкогольного холдингу Євген Черняк та інші засновники й керівники.

Черняка оголошено в розшук за звинуваченням у фінансуванні ЗСУ, а двох його «співучасників» затримано в москві, повідомляє ТАРС.

Питання про арешт часток організацій, що входять до холдингу Global Spirits, керівників якого підозрюють у фінансуванні ЗСУ, розглянуть найближчим часом, повідомив СК рф.

У використовуваних підозрюваними житлових, офісних і складських приміщеннях провели обшуки та вилучили комп'ютерну техніку й документацію. Проведено допити засновників і керівників організацій, що входять до скн холдингу.

У пресі раніше вже звучали звинувачення на адресу Євгена Черняка щодо того, що його Global Spirits насправді й далі отримував прибуток від бізнесу у рф після 2014 року. А вже після лютого 2022 року, схоже, провів лише номінальні зміни в структурі свого російського бізнесу. ОСІНТ-спільнота Мольфар публікувала власне розслідування щодо цього.

Довідка:

  • Євген Черняк — бізнесмен, входить у топ-30 найбагатших людей України за версією журналу Forbes-Україна, голова наглядової ради холдингу Global Spirits.
  • Global Spirits є власником низки підприємств із виробництва алкогольних напоїв: лікеро-горілчаного заводу «Хортиця», Одеського коньячного заводу, заводу «Кримський винний дім».
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉