Facebook Pixel

На українців чекає підвищення тарифів на світло та воду

Тарифи на світло та воду в Україні зростуть у 2024 році. У цьому впевнений голова товариства споживачів комунальних послуг Олег Попенко, передає видання Тoday.

На думку аналітика, вартість електроенергії для домашніх споживачів може збільшитися до 3,5 гривень за кіловат. Для підприємств тарифи постійно змінюються, і минулого року, у 2023 році, вони збільшилися приблизно на 25%.

Олег Попенко також попередив про майбутнє підвищення вартості обслуговування багатоквартирних будинків. За минулий рік послуга зросла на 20%.

Також передбачається збільшення тарифів на вивезення твердих побутових відходів. Остаточні рішення прийматимуться на рівні місцевих рад.

Quote«Ці послуги не прописані у законодавстві України, то до них претензій немає, вони набули повного права на підвищення вартості», — пояснив експерт.

Попенко нагадав про скрутне становище водоканалів, які ще минулого року вимагали перегляду тарифної політики. Однак ситуація залишилася незмінною, тому поки невідомо, чи змінюватиметься вартість води у 2024 році.

Подякувати 🎉