Facebook Pixel

Що буде з тарифами до кінця опалювального сезону: нове рішення уряду

Уряд ухвалив рішення щодо незмінності тарифів на деякі комунальні послуги. Чинна вартість буде діяти щонайменше до кінця опалювального сезону.

Про це повідомили у пресслужбі Кабміну.

Там уточнили, що тарифи не будуть підвищувати на такі послуги:

  • газ;
  • тепло;
  • гарячу воду.
Quote«Ми продовжили дію ПСО на ринку природного газу, за яким постачальники тепла отримають від «Нафтогазу» обсяги блакитного палива за фіксованою ціною – 7,4 грн за м3. Це пільгова ціна, яка дозволить не підвищувати тарифи», – пояснив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Також він додав, що триває укладання договорів між «Нафтогазом» і підприємствами теплокомуненерго. Близько 600 виробників тепла вже подали заявки, з більшістю основних підприємств договори постачання підписані.

Крім того, представник уряду в Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив, що за результатами засідання Кабміну 12 вересня було визначено, що на період воєнного стану та протягом шести місяців після його припинення або скасування «Нафтогаз» визначений постачальником «останньої надії» без проведення конкурсу.

Зауважимо, що постачальник «останньої надії» зобов'язаний надавати свої послуги, якщо більше ніхто їх не надає. Наприклад, через те, що від клієнта всі інші відмовилися через заборгованості або більше ніхто не має змоги робити це з певних технічних причин.

Подякувати 🎉