Facebook Pixel

Суд заарештував майно нардепа Шуфрича

Печерський районний суд Києва заарештував усе майно народного депутата Україні від проросійської партії ОПЗЖ Нестора Шуфрича. Його підозрюють у держзраді.

Про це пише Dnipro.TV з посиланням на адвоката політика.

Quote«Під арешт також потрапило майно, яке було вивезене з дому під час обшуку. Але варто зазначити, що не все те, що забрали під час слідчих дій у будинку Шуфрича, належало йому», — розповів адвокат Шуфрича Тананакін.

У чому СБУ підозрює Нестора Шуфрича

15 вересня Служба безпеки України затримала народного депутата Нестора Шуфрича у нього вдома у селі Козин Київської області.

Шуфрич є фігурантом справи російської шпигунської мережі, створеної співробітником ФСБ рф та колишнім народним депутатом України Володимиром Сівковичем.

За висновками слідства, Шуфрич за завданням Сівковича виступав на телеканалах України та Росії з метою розповсюдження російський пропаганди та просування антиукраїнської політики. Йому інкримінується державна зрада. Тоді відбулося понад 50 обшуків у справі Шуфрича.

Наразі Шуфрич перебуває під арештом без права застави.

Чим відомий Нестор Шуфрич

Широкому загалу депутат від забороненої в Україні проросійської партії ОПЗЖ Нестор Шуфрич відомий численними скандалами, бійками і провокативними витівками. Наприклад, на початку повномасштабної війни ЗМІ повідомили, що Шуфрич фотографував блокпост, а його охорона відстрілювалася від бійців тероборони. А напередодні вторгнення росіян Шуфрич побився у прямому етері з журналістом Юрієм Бутусовим.

Свій політичний вплив та зв’язки з країною-агресоркою Шуфрич вдало конвертував в економічній сфері і став в Україні традиційним учасником ТОП-100 найбагатших. Зокрема, за результатами 2019 року у топ-100 найбагатших українців НВ і Dragon Capital він зайняв 65-те місце з $98 млн.

У бізнесі Нестор Шуфрич задіяний з кінця 1980-х. В парламент від різних політичних сил Шуфрич обирався з 1998 року. Завдяки політичному впливу у 2000-ні роки потрапив у великий газовий бізнес у якості одного зі співвласників компанії «Нафтогазвидобування», яка стала найбільшою приватною газовидобувною компанією України. Проте до 2017 року частки всіх співвласників «Нафтогазвидобування» викупив найбагатший українець — Рінат Ахметов.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉