Facebook Pixel

Субсидії на опалювальний сезон: скільки отримували українці у жовтні

З настанням опалювального сезону багатьом українцям стає важко оплачувати комунальні послуги. Однак держава продовжує підтримувати таких громадян, надаючи їм житлові субсидії

Як повідомив очільник податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев, у жовтні середній розмір житлової субсидії становив 760 гривень.

За його інформацією, загалом житлову субсидію отримати 1,3 мільйона домогосподарств. Водночас пільгами скористалися 1,2 мільйона домогосподарств, а середня сума виплат у жовтні дорівнювала 850 гривень.

До того ж, за словами Гетманцева, уряд погодив необхідні рішення, які допомогли зберегти ціну на газ для побутових споживачів на рівні 2022 року.

Quote«Нафтогаз» сформував необхідні обсяги фізичного ресурсу палива й цінову політику щодо нього таким чином, щоб теплокомуненерго могли продовжувати надавати послуги з опалення й постачання гарячої води без підвищення їхньої вартості», — додав політик.

Кому ще з українців дозволили оформлювати субсидію

Відповідне право Кабмін надав таким категоріям населення:

  • військовополоненим;
  • військовим й працівникам силових структур, які воюють.

Зміни стосуються громадян без доходів. Якщо раніше це були люди, які перебували в місцях позбавлення або обмеження волі, то цього року у цю категорію потрапили ті, хто не менш як місяць перебував у полоні і це підтверджується документами.

Подякувати 🎉