Facebook Pixel

Для українців за кордоном з’явилась платформа Strichka

Цифрова платформа Strichka, створена українцями за кордоном та запущена минулого місяця, активно розвивається. Її метою є підтримка українського громадянського суспільства у країнах, де мешкають українські спільноти.

Strichka — це цифрова спільнота українців за кордоном, яка представляє незалежну самоврядну спільноту з метою об'єднання, підтримки та координації проукраїнського громадянського активізму. Основне завдання проєкту полягає в тому, щоб надати українцям можливість зберігати свою національну ідентичність, підтримувати постійний емоційний зв'язок з Україною та виявляти готовність допомагати, незважаючи на відстань та життєві реалії за межами рідної країни.

Strichka поєднує світову спільноту українців за кордоном та надає доступ до загальної бази знань для всіх учасників. Якщо ви активіст чи керівник організації українців за кордоном, тут ви можете ділитися своїми ідеями та досягненнями, мобілізувати активістів української справи, запрошувати їх на спільні акції, вести спільний календар заходів, розміщувати анонси та надсилати пуш-повідомлення. Важливо відзначити, що платформа забезпечує безпечне спілкування, що відрізняє її від інших платформ, таких як Telegram.

За перші два тижні після запуску платформи Strichka на неї зареєструвалося понад 1700 користувачів. Серед посольств Strichka вже числяться волонтер Тайра (Юлія Паєвська), музикант Олександр «Фоззі» Сидоренко та режисер Олесь Санін.

Уже зараз можна знайти на Strichka:

  • Унікальний посібник з народної дипломатії пропонує аргументи та стратегії для ефективної протидії російській пропаганді у розмовах з іноземцями. Засновники Strichka стверджують, що російська пропаганда активно діє, намагаючись послабити міжнародну підтримку України. Вони закликають використовувати силу народної дипломатії, наголошуючи на чисельній перевазі їх спільноти. Організатори виходять із досвіду народної дипломатії Ізраїлю, який став для них натхненням.
  • Спільнота «Говорять українці» призначена для обміну думками, порадами, інформацією про проєкти та важливі події. Мета групи — підтримувати зв'язок із українцями за кордоном та надавати взаємну підтримку.
  • Створено окремі групи для спільнот у різних країнах світу, де учасники можуть отримувати актуальну інформацію від місцевих громадських організацій про останні події. Ці групи також призначені для обміну корисним досвідом між партнерами.

За цей час Strichka провела вже кілька заходів. Наприклад, у травні було організовано акцію «Не просто вишиванку» на честь Дня вишиванки, в якій взяли участь українці з 13 країн, а також 15 українських спільнот приєдналися до неї.


Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉