Facebook Pixel

Страйки на польському кордоні: Перевізники розблокували пункт пропуску «Дорогуськ – Ягодин»

Польські перевізники сьогодні, 11 грудня, о 14:00 (за київським часом) завершили акцію протесту перед пунктом пропуску «Дорогуськ — Ягодин».

Про це повідомив Укрінформу речник ДПСУ Андрій Демченко, передає Укрінформ.

Страйк на польскому кордоні: що відомо

Нагадаємо, що з 3 листопада польські перевізники хочуть блокувати усі пункти пропуску на українському кордоні. Зокрема, заблоковані переїзди для українських вантажівок через Дорогуськ, Гребенне і Корчову. Страйк може затягнутися до кінця 2023 року. Причина страйків — надмірна конкуренція після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та країнами ЄС.

15 листопада Мінрозвитку України разом з представниками Мінінфраструктури Польщі та директоратом Єврокомісії з питань транспорту та мобільності у польському Дорогуську домовлялися про розблокування кордону. Поляки вимагають повернутися до системи дозволів, але Україна не може виконати ці вимоги. ЄС у цьому питанні підтримує Україну.

16 листопада 2023 року словацькі перевізники приєдналися до поляків і не пропускали українські вантажівки через кордон з 14 по 15 годину. Утім, це не вплинуло на роботу Закарпатської митниці: як і раніше, 250 вантажівок проїхали через кордон.

З 22 листопада страйк розповсюдився на переході Медика.

Станом на ранок 10 грудня у Польщі біля українського кордону стоять майже 3,5 тис. вантажівок.

Нагадаємо, 11 грудня угорські водії планують страйк на пункті пропуску «Загонь — Чоп».









Подякувати 🎉