Facebook Pixel

Два блоки ТЕС у ремонті: Стан енергосистеми України на 27.11.2023

Станом на 27 листопада в аварійний ремонт вийшли два блоки ТЕС, однак електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів. Усі відключення пов’язані з негодою та бойовими діями.

Про це пише Міненерго.

З планового тривалого ремонту вийшов енергоблок однієї з ТЕС. Він додасть до енергосистеми додаткові 100 МВт потужності. Наразі без світла через негоду та бойові дії без світла залишились понад 2,5 тис. населених пунктів.

26 листопада з 13:00 до 15:00 оператор системи передачі НЕК «Укренерго» передавав надлишки електроенергії Польщі сумарною величиною у 120 МВт*год.

Через обстріли у Донецькій області було знеструмлено три шахти. Заблокованими залишалися понад 70 шахтарів. Також було обстріляно одну з прифронтових ТЕС.

Внаслідок несприятливих погодних умов знеструмлено магістральні лінії «Укренерго» 330 кВт. Ведуться аварійно-ремонтні роботи з усунення пошкоджень обладнання.

Протягом минулої доби кілька разів відключалася міждержавна лінія з’єднання з Молдовою. Імпорт електроенергії за минулу добу склав 1384 Мвт*год, експорт — 2414 МВт*год.



Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉