Facebook Pixel

США оголосять про $325 млн військової допомоги під час візиту Зеленського у Білий дім

21 вересня президент США Джо Байден планує оголосити пакет військової допомоги Україні на суму $325 млн. Це відбудеться під час візиту Зеленського у Вашингтон.

Про це пише Reuters.

Очікується, що цей пакет допомоги включатиме другий транш касетних боєприпасів, які стріляють із 155-міліметрової гаубичної гармати, сказав американський чиновник.

Очікувалося, що інша нова зброя для України буде оголошена приблизно під час зустрічі Байдена з Зеленським, але не ракети ATACMS, які обговорювалися, сказав американський чиновник Reuters.

Крім того, Вашингтон планує надіслати більше систем протиповітряної оборони малої дальності Avenger, які використовують ракети Stinger виробництва RTX Corp, раніше Raytheon, сказав чиновник.

До запланованого пакету допомоги Україні входять протитанкова зброя TOW і AT4, ракети з керованою реактивною системою залпового вогню (GMLRS) для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS) і протитанкові ракети Javelin, виготовлені спільним підприємством Lockheed (LMT) і RTX Corp разом з іншим обладнанням.

Пакет став можливим завдяки використанню президентського розпорядження про вилучення коштів, яке дозволяє Байдену передавати статті та послуги з американських запасів без схвалення Конгресу під час надзвичайної ситуації. Матеріал надходитиме з надлишкових запасів США.

Після російського вторгнення в лютому 2022 року США надіслали Україні безпекову допомогу на суму понад $40 млрд.


Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉