Facebook Pixel

Укрпошта попередила про новий вид шахрайства з використанням її імені

В Україні активізувалися шахраї, які від імені «Укрпошти» розсилають громадянам фейкові SMS-повідомлення про надходження посилок.

Про це повідомляє пресслужба «Укрпошти».

У текстах повідомлень зазначається про надходження клієнту поштового відправлення, але для отримання посилки необхідно оновити номер будинку, назву вулиці тощо.

Шахраї надають посилання на сайт, де, за їх словами, можна внести необхідні зміни. Однак ці посилання ведуть на шахрайські ресурси, призначені для викрадення особистих даних та грошей з банківських карток.

В «Укрпошті» закликають не переходити за сумнівними гіперпосиланнями, отримувати дані про посилки лише на офіційному сайті поштового сервісу або через застосунок.

Національний оператор поштового зв’язку України вже звернувся до кіберполіції з проханням перевірити діяльність осіб, які причетні до цих розсилок, та припинити їхню діяльність.

Як не стати жертвою шахраїв?

  • Не переходьте за сумнівними посиланнями. Єдиними офіційними сайтами «Укрпошти» є https://www.ukrposhta.ua/ua та інтернет-магазин: https://postmark.ukrposhta.ua/
  • Отримуйте дані про надходження посилки лише на офіційному сайті «Укрпошти» або у застосунку.
  • Перевіряйте правильність URL-адреси сайту перед введенням даних — навіть найменша невідповідність може означати, що користувач потрапив на фішинговий сайт.
  • Не повідомляйте стороннім людям коди-підтвердження.
  • Не відкривайте повідомлення, які вважаєте підозрілими.
  • Якщо ви все ж ввели свої дані або дані своїх платіжних карт на фішингових сайтах, негайно зверніться до технічної підтримки вашого банку.

Раніше The Page повідомляв, що шахраї, використовуючи соціальні мережі, відрекомендовуються звільненими з полону захисниками і обіцяють надати інформацію за гроші про тих військових, яких «бачили» у ворожому полоні.

Подякувати 🎉