Facebook Pixel

Парламент Польщі підтримав вступ України до НАТО

Сейм Республіки Польща ухвалив резолюцію на підтримку вступу України до Північноатлантичного альянсу. За документ проголосували 443 депутати, 2 були проти, 7 утрималися,

Про це пише Укрінформ.

Quote«Враховуючи відданість українського народу та його суверенне право обирати власний шлях розвитку, Сейм Республіки Польща повністю підтримує європейські та євроатлантичні прагнення України»,- йдеться в резолюції.

Як зазначається в документі, українська армія стає дедалі більш сумісною із силами НАТО та сильнішою. У ньому підкреслюється, що «з військової точки зору вступ України до НАТО також буде корисним для Альянсу».

Quote «Майбутній саміт у Вільнюсі має вирішальне значення для відносин між НАТО та Україною і має стати місцем дебатів щодо майбутнього країни»,- наголошується і резолюції.

Як підкреслюється, процедура запрошення Фінляндії та Швеції до Альянсу також може бути застосована і до України.

Quote«Сейм Польщі підтримує зусилля щодо зміцнення політичної та практичної співпраці між Альянсом та Україною і побудову консенсусу щодо вступу України до НАТО», — йдеться в резолюції.

Раніше голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив про це у Фейсбуці, висловивши Сейму подяку.

Quote«Сейм Республіки Польща повністю підтримує європейські та євроатлантичні прагнення України. Дякую за прийняття резолюції на підтримку вступу України в НАТО», — зазначив він.

Нагадаємо, що союзники НАТО вже почали навчання українських пілотів на літаках F-16. Але коли саме Україна отримає винищувачі, наразі невідомо.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉