Facebook Pixel

Саміт миру у Швейцарії 2024: які країни Азії візьмуть участь

15-16 червня 2024 у Швейцарії відбудеться саміт миру, де обговорюватимуть ситуацію навколо війни в Україні. Свою участь вже підтвердили 106 із 160 запрошених країн. Які країни Південно-Східної Азії планують відвідати саміт, розповів Fulcrum. Які країни Азії візьмуть участь у саміті миру щодо України у Швейцарії 2024

1 червня 2024 року президент України Володимир Зеленський вперше особисто відвідав щорічний Азійський безпековий саміт Діалог Шангрі-Ла (SLD) у Сінгапурі. Зеленський, зокрема, закликав країни Азії підтримати Україну і долучитися до мирної конференції у Швейцарії.

З 11 регіонів Південно-Східної Азії чотири країни підтвердили участь у Саміті миру щодо України – Тимор-Лешті, Філіппіни, Сінгапур і Таїланд. Підтримкою філіппінського уряду Зеленський заручився під час візиту до країни одразу після саміту SLD.

Індонезія остаточно не підтвердила свою участь, проте, найвірогідніше, відвідає конференцію, пише Fulcrum. Також невідомо, чи будуть присутні Малайзія, Бруней і Камбоджа.

Водночас М'янма, В'єтнам та Лаос однозначно не будуть присутні на саміті миру. М’янма є єдиним членом Асоціації держав Південно-Східної Азії, що підтримує вторгнення росії. В'єтнам та Лаос також мають зв’язки з росією і відмовилися засуджувати війну в Україні.

Нагадаємо, стало відомо, що на саміті миру у Швейцарії 2024 США представлятиме віцепрезидентка Камала Харріс та радник із нацбезпеки Джейк Салліван.

Китай повідомив, що не братиме участь у конференції, оскільки там не буде росії.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉