Facebook Pixel

Китай не відвідає Саміт миру щодо України у Швейцарії, тому що не запросили рф

Китай відхилив запрошення Швейцарії відвідати Саміт миру 15-16 червня 2024-го, на якому міжнародна спільнота вирішуватиме ситуацію навколо війни в Україні. Причиною Китай назвал те, що на ній не буде росії. Про це пише Reuters.

Quote«Китай завжди наполягав на тому, щоб на міжнародній мирній конференції були як росія, так і Україна, і щоб усі пропозиції миру обговорювалися чесно та рівноправно. Нинішні домовленості не відповідають запитам Китаю та загальним очікуванням міжнародної спільноти, що ускладнює участь Китаю», – сказав речник китайського МЗС Мао Нін.

Що відомо про Саміт миру у Швейцарії 15-16 червня 2024

15-16 червня 2024 Швейцарія планує провести саміт, на якому міжнародна спільнота обговорюватиме основу для мирного процесу в Україні. Берн прагне залучити до конференції якомога більше країн, включаючи росію.

Водночас офіційні особи рф вже повідомили, що не візьмуть участі у саміті. У відповідь на це Китай також відмовився від участі.

Наразі остаточний перелік країн, які відвідують мирний саміт, невідомий. США підтвердили свою участь.

Нагадаємо, Китай став найбільшим торговельним партнером росії після початку повномасштабного вторгнення. Зокрема, нещодавно США звинуватили Китай у постачанні росії двигунів для крилатих ракет і безпілотників, а також верстатів для виробництва балістичних ракет.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉