Facebook Pixel

Російські окупанти примусово інтернують мешканців Енергодара

Російські окупанти примусово інтернують мешканців Енергодара

Російські окупанти примусово інтернують мешканців Енергодара

Російські окупанти проводять примусову евакуацію місцевих жителів із тимчасово окупованого Енергодара Запорізької області в напрямку Бердянська та Приморська на місцеві бази відпочинку. Натепер інтерновано вже приблизно 1700 людей, зокрема 660 дітей. Евакуації підлягають люди, які мають російські паспорти. До того ж передусім вивозять тих, хто погодився на російське громадянство в перші місяці окупації.

Тим часом голова МАГАТЕ попередив, що ситуація навколо АЕС стала потенційно небезпечною.

Quote«Загальна ситуація в районі Запорізької АЕС стає все більш непередбачуваною та потенційно небезпечною. Я вкрай стурбований цілком реальними ризиками для ядерної та фізичної безпеки станції. Ми маємо діяти зараз, щоб запобігти загрозі важкої ядерної аварії та пов'язаним з нею наслідкам для населення та довкілля», — заявив Гроссі.

Раніше Гроссі заявляв, що під час візиту на захоплену росіянами Запорізьку АЕС наприкінці березня він бачив очевидні ознаки військових приготувань.

Quote«Я бачив явні ознаки військових приготувань у цьому районі, коли трохи більш як три тижні тому відвідав Запорізьку атомну електростанцію. Відтоді наші експерти на місці часто повідомляли про те, що чули вибухи, інколи припускаючи інтенсивні обстріли неподалік місця події. Я глибоко стурбований ситуацією», — сказав Гроссі.

Очікується, що незабаром Україна почне довгоочікуваний контрнаступ, щоб повернути окуповану росією територію, зокрема в Запорізькій області.

Подякувати 🎉