Українські фермери продовжують отримувати збитки, адже, попри дозвіл Кабміну, більшість ринків в Україні так і не відновили роботу. Ба більше, фермери мають проблеми з реалізацією плодоовочевої продукції: за час карантину продаж замороженої та свіжої продукції знизився в середньому на 60-70%.

Водночас станом на 1 травня свіжа продукція подешевшала на 30-40% у порівнянні з попереднім роком, зауважила директорка з розвитку Української плодоовочевої асоціації (УПОА) Катерина Зверєва, передає «Інтерфакс-Україна».
За її словами, ринки відкрилися лише в деяких областях, а їхня робота обмежена санітарними нормами. Саме через жорсткі правила деякі ринки не можуть розпочати роботу.
Крім того, зростання цін на овочі та ягоди було зумовлено зниженням середньої температури, що вплинуло на скорочення продукції в теплицях. Однак потеплішання принесе зниження вартості продукції і завдасть збитків фермерам.
Контекст. Згідно з рішенням Кабміну, з 1 травня в Україні відкриють щонайменше 280 продовольчих ринків.
Міська влада Києва підготувала перший етап послаблення карантинних заходів у місті. Реалізація плану щодо пом'якшення карантину розпочнеться 12 травня за умови, що кількість хворих різко не зростатиме.
Головне від The Page
Дякуємо, що підписалися на The Page.
Буде гаряче!
Раз на тиждень ми будемо відправляти вам найцікавіші редакційні матеріали.
Я погоджуюсь з політикою конфіденційності
Читайте також