Facebook Pixel

Rheinmetall придбав румунське автопідприємство. Воно обслуговуватиме українську техніку

Rheinmetall придбав румунське автопідприємство. Воно обслуговуватиме українську техніку

Rheinmetall придбав румунське автопідприємство. Воно обслуговуватиме українську техніку

Німецький збройний концерн Rheinmetall купив контрольний пакет акцій румунського виробника автомобілів Automecanica Mediaș. Про це повідомили у пресслужбі концерну.

Через Rheinmetall Landsysteme GmbH компанія володітиме 72,5% акцій Automecanica Mediaș, яка працюватиме в Румунії під назвою Rheinmetall Automecanica SRL. Решта акцій компанії залишаться в приватних руках. Угоду ще мають схвалити відповідні державні органи.

Rheinmetall Automecanica SRL буде відігравати ключову роль в обслуговуванні бойових машин в Україні, а також у забезпеченні їхньої логістичної підтримки, наголосили у концерні.

Quote«Приєднання Automecanica Mediaș до родини Rheinmetall є ще однією важливою віхою в нашій стратегії зміцнення присутності Групи в Центральній Європі, що, своєю чергою, сприяє зміцненню обороноздатності ЄС та НАТО на східному фланзі Європи. Ми з нетерпінням чекаємо на підтримку Румунії в майбутніх проєктах у галузі транспортних засобів, а також в інших технологіях Rheinmetall. Тут залучення місцевих партнерів і зміцнення румунської економіки є для нас питаннями, що мають центральне значення. Ми хочемо якнайкраще виправдати очікування румунських політиків та військових», – заявив генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер.

Надалі на базі румунського підприємства планують обслуговувати та модернізувати шасі зенітних систем румунської армії.

Rheinmetall вже має свої представництва у двох інших країнах на східному фланзі НАТО — Угорщині та Литві.

Quote«Присутність Rheinmetall в Румунії означає, що сили на східному фланзі НАТО зможуть розраховувати на швидке реагування і більш надійні ланцюги постачання», — йдеться у заяві пресслужби Rheinmetall.

Про Automecanica Mediaș

  • Automecanica Mediaș — румунське підприємство, що виробляє надбудови для вантажівок і причепів для цивільного та військового ринку, цистерн для палива та рідких харчових продуктів.
  • Rheinmetall співпрацює з Automecanica Mediaș з 2022 року. Тоді обидва партнери домовилися про управління підприємством з технічного обслуговування та ремонту військових транспортних засобів у румунському Сату-Маре
Подякувати 🎉