Facebook Pixel

Rheinmetall планує надіслати в Україну автоматизовані системи розвідки SurveilSpire за 10 млн євро

Компанія Rheinmetall уклала контракт на постачання автоматизованих розвідувальних систем SurveilSpire в Україну. Замовлення розмістив уряд Німеччини. Вартість систем становитиме близько 10 млн євро.

Про це пише Rheinmetall.

Що відомо про SurveilSpire від Rheinmetall

SurveilSpire — це система захисту безпілотників, призначена для розвідки та ураження ворожих безпілотників. Системи розвідки включають мобільні вишки спостереження з камерою денного та нічного бачення, мінідрони з автопілотуванням і систему управління. Транспортні засоби також входять в комплект поставки. Системи використовуються, зокрема, для моніторингу ділянок місцевості з якомога меншою кількістю персоналу. Система також може забезпечити мережу 5G. Rheinmetall співпрацює над проєктом з естонською компанією DefSecIntel.

Створені естонською компанією DefSecIntel вишки спостереження SurveilSPIRE можна завантажити на трейлери та швидко транспортувати до місця їхньої роботи. Для складання потрібно три людини; робота повністю автоматизована. Система включає бездротові канали зв’язку (4G і Starlink) для передачі відео на мобільний командний пункт. Сонячні панелі забезпечують тривалу роботу без кабелів живлення або джерела палива. Система базується на автопілотованих розвідувальних безпілотниках, які здійснюють патрулювання та польоти для виконання певних завдань. Це дає можливість перевіряти виявлені загрози та дозволяє оператору ініціювати необхідні контрзаходи.

Нагадаємо, що Міністерство оборони Німеччини поставить Україні мобільний польовий госпіталь компанії Rheinmetall. Вартість замовлення становить близько 9 мільйонів євро.

Подякувати 🎉