Facebook Pixel

Рада приняла законопроєкт №9378 про 30 днів відпустки військовим

Верховна Рада України затвердила законопроєкт №9378 щодо відпусток військовим. Як повідомив нардеп Ярослав Железняк, за відпустки проголосували в цілому 270 депутатів.

Проєкт Закону про внесення змін до пункту 18 статті 10-1 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» щодо відпусток військовослужбовців передбачає:

  • Військові можуть отримати відпустку 30 днів із збереженням грошового забезпечення;
  • Плюс ще 10 днів за сімейними обставинами та з інших поважних причин;
  • Відпустка може бути надана частинами не більше 10 календарних днів тричі на рік за умови одночасної відсутності не більше 30% загальної чисельності військовослужбовців.
Quote«Наші герої, шановні військовослужбовці, це для вас. Це тільки перший крок. Нам потрібна добивати питання по доплатам, строковикам, курсантам, обмежено придатним, демобілізації», – підкреслив автор проєкту Олексій Гончаренко.

Ярослав Железняк зауважив, що розгляд законопроекту №9342 про повернення виплат військовим «затягується до вже до липня».В ньому була «норма про відпустку курсантів (20 днів літня +10 днів зимова), але цих норм в прийнятому сьогодні №9378 немає».

Подякувати 🎉