Facebook Pixel

«Prozorro.Продажі» перетворилося на акціонерне товариство

«Prozorro.Продажі» завершили процес корпоратизації й стали акціонерним товариством. 100% його акцій належать державі в особі Мінекономіки.

Про це пише пресслужба «Prozorro.Продажі».

За словами заступника міністра економіки України Олексія Соболева, корпоратизація проводиться з метою кращого управління державною власністю й направлена на прозорість усередині компаній.

Quote«Політика уряду — поступова відмова від такої організаційної форми як держпідприємство. Або через перетворення на акціонерні компанії чи державні установи, або через приватизацію. Ефективне корпоративне управління державними компаніями є одним із зобов’язань України за Угодою про асоціацію з ЄС. Корпоратизація «Прозорро.Продажі» дасть змогу покращити управління компанією, яка адмініструє державну електронну торгову систему, і сприятиме залученню інвестицій у розвиток цифрового інструменту», — зазначив Олексій Соболев.

Очолюватимуть новостворене АТ «Прозорро.Продажі» Наглядова рада та правління. Очільником Наглядової ради обрано Іллю Михайлова як представника держави. До складу ради також входять Наталія Бойко як представниця держави, Надія Васильєва та Дмитро Крепак є незалежними членами.

Новостворене акціонерне товариство «Прозорро.Продажі» є правонаступником усіх прав і обов’язків держпідприємства «Прозорро.Продажі».

Для майданчиків і організаторів співпраця та координація роботи з «Прозорро.Продажі» як адміністратором державної електронної торгової системи залишається без змін. І учасники, і організатори торгів, які бажають продати чи надати в оренду активи на онлайн-аукціонах або взяти в них участь, можуть, як і зазвичай, реєструватися на одному з акредитованих майданчиків системи «Prozorro.Продажі».

Нагадаємо: процес перетворення з державного підприємства на акціонерне товариство «Прозорро.Продажі» розпочали напередодні повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року. А рішення про перетворення було затверджено відповідним наказом Міністерства економіки.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉