Facebook Pixel

Деяким українцям видають повістки через родичів

Працівники ТЦК почали роздавати повістки родичам призовників, аби ті передали її військовозобовʼязаним. Ба більше, люди повідомляють про те, що почали отримувати штрафи за ухилення від військового обліку, хоча повістку вони не брали.

Адвокат Роман Сімутін розповів про те, чи є законною повістка, яку призовнику передали через родичів.

Quote«Днями зателефонував клієнт і повідомив про накладення штрафу 5 100 грн за ухилення від військового обліку, хоча повістку він не отримував. Я не здивувався – це ж класика від ТЦК. Та є одне «але». Цього разу вони застосували недозволену вудку. Витребувавши постанову, виявилося, що повістку направили тещі за нібито його (чоловіка) фактичним місцем проживання через вручення рекомендованого листа», – йдеться в повідомленні.

Наскільки це законно

Варто памʼятати, що належно врученою є та повістка, яку правильно заповнено та особисто вручено військовозобов’язаному. Також необхідно, аби він поставив підпис про її отримання. Це передбачені законом вимоги.

Quote«Більшість людей не перевіряють правдивість інформації, особливо юридичної, а вірять десь сказаному чи почутому. Саме так працюють технології впливу. І коли представник ТЦК повідомляє, що повістка, яку вручено через родича, є законною, то ви схильні йому вірити», – додає експерт.
Подякувати 🎉