Facebook Pixel

Послуга єЧерга для автобусів тестуватиметься ще на 5 пунктах пропуску

Послуга єЧерга для автобусів тестуватиметься ще на п'яти пунктах пропуску українського кордону — у Львівській, Чернівецькій та Закарпатській областях. Про це інформує пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

У Львівській та Чернівецькій областях тестування почнеться від понеділка, 21 серпня; у Закарпатській – від середи, 23 серпня. Послуга запрацює на пунктах:

  • Краківець – Корчова (Львівська область);
  • Шегині – Медика (Львівська область);
  • Порубне – Сірет (Чернівецька область);
  • Мамалига – Крива (Чернівецька область);
  • Чоп – Захонь (Закарпатська область).

Загалом єЧергу тестуватимуть прикордонники на семи пунктах пропуску. Раніше послуга була запущена на пунктах Ягодин – Дорогуськ і Устилуг – Зосин.

368241006-678305174337667-3329157056493776514-n.jpg
Quote«За три тижні тестування нової послуги для автобусів у Волинській області кордон за записом перетнуло близько однієї тисячі автобусів. У той же час етап тестування дозволяє нам фіксувати пікові години та дні на пункті пропуску, щоб планувати опцію слотування для регулярних та нерегулярних маршрутів», – зазначив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Він додав, що згодом водії зможуть обирати конкретний час для перетину кордону.

Нагадаємо, від 1 серпня 2023 року послуга єЧерга почала діяти на пасажирський транспорт, який перетинає державний кордон. The Page розповідав, як зареєструватися та забронювати місце в єЧерзі.

Проєкт запущено в грудні 2022 року. Спочатку він запрацював для вантажного транспорту. Станом на 18 серпня 2023 року за допомогою єЧерги кордон перетнули майже 340 тисяч вантажівок, у ній зареєструвалися понад 60 тисяч водіїв.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉