Facebook Pixel

Посли ЄС затвердили шостий пакет санкцій проти РФ з ембарго на нафту

Посли країн-членів Європейського Союзу ухвалили офіційне рішення щодо шостого санкційного пакета для росії. Зокрема він включає ембарго на транспортовану морськими шляхами нафту, та буде становити 2/3 від усього експорту.

Quote«Шостий пакет санкцій проти РФ затверджений послами ЄС. Без персональних санкцій проти патріарха Кирила», – повідомив кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Джозвяк у Twitter.

За даними французького головування при Євросоюзі, новий санкційний пакет включає розширення заборон на експорт до Росії, у тому числі хімікатів та високотехнологічних товарів, відключення трьох російських банків, включаючи Сбербанк, та одного білоруського банку від системи Swift, заборону надання послуг російському нафтовому сектору, заборона трьох російських ЗМІ, що у поширенні пропаганди, заборона надання консультаційних послуг російським операторам.

Імпорт нафти з РФ морем, що у поєднанні з національними рішеннями, ухваленими Німеччиною та Польщею, призведе до скорочення імпорту російської нафти на 92% до кінця року.

Подбориці будуть опубліковані в Офіційному журналі ЄС 3 червня 2022 року.

Контекст. Угорщина вимагала не включати єпископа Російської православної церкви, патріарха Кирила до списку санкцій ЄС. Саме це стало причиною паузи в узгодженні шостого пакета санкцій проти росії.

Подякувати 🎉