Facebook Pixel

«Північний потік — 2» готують до банкрутства — Reuters

Швейцарська компанія Nord Stream 2 AG, яка управляє газопроводом «Північний потік — 2», думає подати заявку про банкрутство через санкції.

Суд може розпочати розгляд справи про неплатоспроможність компанії цього тижня, пише Reuters. Про це агентству повідомили два джерела, які говорили на умовах анонімності, оскільки переговори щодо потенційної неплатоспроможності конфіденційні.

За їхніми словами, Nord Stream 2 AG працює з фінансовим консультантом над погашенням деяких своїх зобов'язань і може офіційно розпочати провадження у справі про неплатоспроможність у швейцарському суді вже цього тижня.

Раніше міністр економіки Швейцарії Гі Пармелен повідомив, що було звільнено весь персонал, який працює в Nord Stream у Цузі, тобто понад 140 людей.

Компанія Nord Stream 2 AG із реєстрацією у Швейцарії належить російському державному газовому гіганту «Газпром». Компанія у 2021 році завершила проєкт вартістю $11 млрд. Запуск газопроводу мав подвоїти потужності транспортування газу з Росії до Німеччини, тим самим повністю обнуливши український маршрут.

Трубопровід довжиною 1230 км (767 миль) ще не розпочав комерційну експлуатацію, оскільки очікував на сертифікацію в Німеччині. ФРН призупинила цей процес унаслідок ескалації української кризи.

Нагадаємо, що Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США 23 лютого розпорядилося «згорнути угоди за участю Nord Stream 2 AG» до 2 березня. Рестрикції також стосуються «будь-якої організації, у якій Nord Stream 2 AG володіє, прямо чи опосередковано, 50% або має більший інтерес».

Подякувати 🎉