Facebook Pixel

Петро Порошенко поскаржився на «політичні переслідування»

Екс-президент України пов’язав розпочаті проти нього розслідування з початком парламентської виборчої кампанії, а також не виключив появи нових кримінальних справ, у яких він може фігурувати.

«…я дуже уважно стежу за тими звинуваченнями, які надходять не від моїх ворогів, а від ворогів України», — додав він, розповідаючи про ситуацію зі скаргою на інцидент в Азовському морі, коли Росія захопила українських моряків. На думку Порошенка, це провокація РФ та її спроба перекласти відповідальність на українську владу.

Він згадав і про кілька інших випадків: «Кримінальна справа по Керченській протоці — це атака на армію, кримінальна справа по Томосу — це атака на віру, кримінальна справа по закону про мову — це атака на мову. Тобто все чітко за програмою, але нічого у них не вийде».

Напередодні Держбюро розслідувань почало розслідувати справу щодо можливої державної зради та дій, спрямованих на захоплення державної влади. Порошенка у цьому звинуватив колишній заступник глави адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрій Портнов.

Сьогодні Спеціалізована антикорупційна прокуратура завела кримінальну справу після заяви керівника «Енергомережі» Дмитра Крючкова щодо правомірності дій Порошенка, Ігоря Кононенка та інших вищих посадових осіб.

Подякувати 🎉