Facebook Pixel

Оперативна інформація щодо російського вторгнення на ранок 25 липня 2023 року – Генштаб ЗСУ

Оперативна інформація щодо російського вторгнення на ранок 25 липня 2023 року – Генштаб ЗСУ

Оперативна інформація щодо російського вторгнення на ранок 25 липня 2023 року – Генштаб ЗСУ

Розпочалася п’ятсот сімнадцята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави.

Російська федерація вбиває мирне населення України й надалі ігнорує закони та звичаї війни, використовує тактику терору.

Уночі 25 липня 2023 року росіяни завдали чергового удару іранськими ударними БпЛА типу Shahed по Україні. Інформація щодо наслідків уточнюється.

Ракетні удари по Україні 24 липня 2023 року

Протягом минулої доби ворог завдав 1 ракетний і 72 авіаційні удари, здійснив понад 50 обстрілів із реактивних систем залпового вогню позицій наших військ і населених пунктів. На жаль, є загиблі та поранені з-поміж дітей і цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнала портова інфраструктура та пункти зберігання зерна на півдні України, житлові будинки.

Ймовірність ракетних і авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Що обстріляла армія рф 24 липня 2023 року

Протягом минулої доби сталося понад 35 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційних ударів у районі Гур’їва Козачка та Піщаного Харківської області, здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів. Зокрема, під вогонь потрапили території на північний схід від Леонівки Чернігівської області; Середина-Буда, Бояро-Лежачі, Білопілля, район східніше Угроїдів і південний схід від Попівки Сумської області; Стрілеча, Огірцеве, Бочкове, Нестерне та Бударки Харківської області.

На Куп’янському напрямку авіаудари зафіксовано поблизу Тернів, Вільшаної та Кислівки, артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Красне Перше, Фиголівка, Дворічна, Западне, Куп’янськ, Одрадне, Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районі Білогорівки Луганської області та Лимана, Ямполя, Сіверська, Спірного, Роздолівки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Невське, Білогорівка Луганської області, Торське, Верхньокам’янське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку наші захисники успішно відбили атаки противника в районі на північний захід від Оріхово-Василівки, на південь від Іванівського та на захід від Кліщіївки. Ворог завдав авіаційних ударів у районі Диліївки та Предтечиного Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, з-поміж них Кліщіївка, Часів Яр, Костянтинівка, Краматорськ, Північне, Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії противника наші захисники успішно відбили атаки російських військ у районі Первомайського. Ворог завдав авіаційних ударів поблизу Новокалинового, Авдіївки та Невельського, здійснив артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів, зокрема, Авдіївки, Ласточкиного, Водяного, Первомайського та Карлівки Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони стримують наступ російських військ у районі Красногорівки та Мар’їнки. Ворог обстріляв понад 10 населених пунктів, з-поміж них Красногорівка, Мар’їнка, Побєда, Георгіївка, Максимільянівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку противник без успіху вів наступальні дії в районі Рівнополя Донецької області. Здійснив обстріли понад 10 населених пунктів, зокрема, Парасковіївки, Новомихайлівки, Вугледара, Благодатного Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ.

Завдав авіаційних ударів у районі Малої Токмачки, Оріхова, Лобкового Запорізької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 35 населених пунктів, з-поміж них Новодарівка, Левадне, Степове, Лобкове, Кам’янське Запорізької області; Бургунка, Львове, Тягинка, Микільське, Дніпровське, Станіслав Херсонської області та місто Херсон.

ЗСУ завдають удари агресору

Водночас Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала удару по пункту управління ворога, 8 ударів по районах зосередження особового складу та 6 — по зенітних ракетних комплексах противника. Протягом доби нашими захисниками було знищено 3 ударні БпЛА противника типу «Шахед-136».

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили 4 пункти управління, 3 засоби протиповітряної оборони, 9 артилерійських засобів на вогневих позиціях і 4 станції радіоелектронної боротьби окупантів.

Подякувати 🎉