Facebook Pixel

Нова допомога від ООН: що зможуть отримати 1 млн українців на зиму

Наближається холодна осінь, а за нею не менш проблемна зима, що означає для українців потребу запасатися теплими речами, продовольством, обігрівачами, паливом тощо. Кластер ООН з питань житла та непродовольчих товарів в Україні має намір допомогти нашим громадянам, виділивши зимові набори.

Про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Кластер тісно співпрацює з Мінреінтеграції, а також місцевими та регіональними владами щодо підготовки до зимового періоду. Минулий рік показав, що не можна недооцінювати ницість ворога, який хотів позбавити всіх українців світла і тепла. Щоб допомогти нашим громадянам пережити наступну зиму, ООН забезпечить до 1 мільйона осіб спеціальними наборами.

Туди будуть входити речі першої необхідності, з якими мороз відчуватиметься менше. Як уточнив координатор Кластера Джон Вейн в інтерв’ю, набори міститимуть:

  • зимові високотемпературні ковдри;
  • матраци;
  • покривала;
  • електричні та твердопаливні обігрівачі.

Окремим видом допомоги планують зробити паливо, тобто дрова та вугільні брикети. Всі потреби узгоджуватимуть з гуманітарними партнерами, які займатимуться купівлею та доставкою дров. За словами Джона Вейна, всього на заходи потрібно орієнтовно 200 млн доларів.

Quote«Також ми можемо надавати допомогу в грошовій формі, але для цього маємо повністю розуміти ринок. Оцінка цінової ситуації на ринку палива, доступного в різних регіонах, є ще одним завданням та частиною нашої роботи з координації зусиль, аби забезпечити такий вид допомоги», – констатував координатор Кластера ООН.

Щоб отримати набір чи будь-яку іншу допомогу від ООН, потрібно виконати основний протокол, доступний більшості українців, – звернутися до місцевої влади. Саме цей орган залишається беззаперечним механізмом підтримки громадян.

Подякувати 🎉