Facebook Pixel

Боєприпаси для німецьких Gepard Україна отримає наприкінці літа

Україна може із серпня розраховувати на отримання боєприпасів для самохідних артилерійських установок (САУ) Gepard із Німеччини.

Про це канцлер Німеччини Олаф Шольф розповів у бесіді з мешканцями Бендорфа, де взяв участь у мітингу з нагоди Дня праці, пише DW.

За словами Шольца, зараз налаштовується виробництво цих боєприпасів, але це потребуватиме певного часу. Водночас канцлер наголосив, що зброю, яку постачає Німеччина, Україна не може використовувати для обстрілів російської території. Шольц нагадав, що цих правил дотримуються й інші західні держави, які постачають Україні зброю для протидії російському нападу, адже має бути зроблено все, щоб запобігти війні між Росією та НАТО.

Згідно з переліком наданих Україні видів озброєнь, що регулярно оновлюється на сайті уряду ФРН, Німеччина поставила Україні 34 установки Gepard із шістьма тисячами боєприпасів і планує передати ще три установки з 300 тис. боєприпасів.

Боєприпаси до САУ Gepard, які уряд Німеччини замовив від імені України, планує постачати німецький оборонний концерн Rheinmetall. Для Києва загалом випустять 300 тис. снарядів у двох варіантах вартістю кілька сотень мільйонів євро.

Контекст. Президент Чехії після візиту в Україну заявив, що для ефективного контрнаступу в ЗСУ замало боєприпасів.

У квітні «Укроборонпром» відвантажив для ЗСУ нову партію боєприпасів для артилерії й танкових снарядів.

ЄС має тривекторний план щодо забезпечення України необхідними боєприпасами.

Подякувати 🎉