Facebook Pixel

Нацбанк ухвалив рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати банк «Конкорд»

Правління Національного банку ухвалило рішення про відкликання банківської ліцензії у АТ "АКБ "Конкорд" та початок процедури його ліквідації, яка набуде чинності з 1 серпня.

Про це повідомила пресслужба НБУ.

Згідно з рішенням №256, прийнятим Національним банком 1 серпня, АТ "АКБ "Конкорд" позбавляється банківської ліцензії відповідно до статті 77 закону "Про банки та банківську діяльність". Це рішення було прийнято у зв'язку із систематичним порушенням банком вимог законодавства в області запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масової поразки, внаслідок чого банк підлягає ліквідації.

Крім того, НБУ оштрафував банк на 400 тис. грн за несупроводження переказу коштів необхідною інформацією про отримувача переказу коштів та інформацією про платника (ініціатора переказу).

Quote «Частка фінустанови становила 0,17% від активів платоспроможних банків, тож виведення його з ринку не вплине на стабільність банківського сектору України», — запевняють в НБУ.

https://thepage.ua/ua/news/nacbank-anulyuvav-licenziyi-chotirom-nebankivskim-finansovim-ustanovam

Банк «Конкорд» не забезпечив функціонування належної системи управління ризиками, не надав на запити інспекційної групи достовірної інформації, необхідної для здійснення нагляду, неналежно виконував обов’язок розробляти та впроваджувати внутрішні документи в сфері фінансового моніторингу.

До того ж упродовж останніх двох років Національний банк за результатами здійснення нагляду за вчинені банком порушення застосував до нього такі заходи впливу, як накладення штрафу в загальному розмірі 60,4 млн грн та письмове застереження.

Можлива сума виплат гарантованої суми вкладникам на 1 липня 2023 року становила 1 млрд 116,25 млн грн.

Подякувати 🎉