Facebook Pixel

НАЗК внесло бельгійський Fluxys до міжнародних спонсорів війни

НАЗК внесло бельгійського незалежного оператора газової системи Fluxys до списку міжнародних спонсорів війни. Компанія сприяє експорту російського скрапленого природного газу.

Про це пише НАЗК.

За даними відомства, Fluxys надає свої потужності компанії «Ямал СПГ», мажоритарна частка якої належить російській газовій компанії «Новатек». Вона належить російським олігархам Леоніду Міхельсону та Геннадію Тимченку, які входять до найближчого оточення Володимира Путіна.

Quote«Щонайменше третина витрат російського бюджету йде на війну. Послуги Fluxys допомагають росії поповнити його в цьому році на 800 мільйонів євро. Це вісім винищувачів Су-35. Або ж 800 ракет «Калібр», якими атакуватиме енергетичну інфраструктуру України взимку та вбиватиме українців. Це загальновідомі факти. Fluxys добре про це знає, але продовжує спонсорувати російську війну», — зазначив Олександр Новіков, Голова НАЗК.

Fluxys продовжувала співпрацю з «Ямал СПГ» та «Новатек» протягом 2022 року та у 2023 році. За оцінками міжнародних експертів, росія очікує отримати до €800 млн податкових надходжень експорту що можливий завдяки перевалці СПГ у Зебрюгге у 2023 році.

Нагадаємо, що НАЗК внесло німецьку компанію Knauf до реєстру міжнародних спонсорів війни.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉