Facebook Pixel

Удар по Харківській ОДА: Дениса Панікарова засудили до довічного ув’язнення

13 листопада у Харкові суд призначив довічне ув’язнення російському навіднику Денису Панікарову. Його звинувачують у наведенні ракет на Харків, у тому числі і на Харківську ОДА, де під час атаки росіян 1 березня 2022 року загинула 31 людина.

Про це пише «Суспільне».

Також суд конфіскував майно навідника.

Що відомо про Дениса Панікарова та кому він передавав інформацію

Обвинувачений у наведенні ракет РФ на будівлю ОДА та інші будівлі у Харкові. 13 листопада 2023 року. Фото: Дмитро Гребінник/Суспільне Харків

Обвинувачений у наведенні ракет РФ на будівлю ОДА та інші будівлі у Харкові. 13 листопада 2023 року. Фото: Дмитро Гребінник/Суспільне Харків

За даними слідства, харків'янин з лютого по квітень 2022 року збирав інформацію про ЗСУ та інфраструктуру у Харкові.

Quote«Обвинувачений здійснював передачу інформації щодо розміщення ЗСУ, зокрема 28 лютого 2022 року він передав таку інформацію «ВКонтакті» особистими повідомленнями. Він спілкувався з кураторками. Одна з них — це військовослужбовиця так званої ДНР, інша — керівниця фонду «Врятуємо Донбас». Він з ними активно спілкувався, передавав оперативну інформацію щодо Харкова, інформацію про результати влучань», — розказав речник облпрокуратури Дмитро Чубенко перед початком слухання.

Засуджений передав інформацію про ситуацію у Будинку рад кураторці з москви.

Quote«Ця особа передавала інформацію 28 лютого 2022 року. Ми кажемо не конкретно про його причетність до цього удару (1 березня 2022 року. — Ред.), а про причетність його зокрема до цього ракетного наведення. Є ще декілька осіб затриманих, підозрюваних, обвинувачених у тому числі і в тому, що передавали інформацію», — розказав Чубенко.

Під час обшуку, проведеного в помешканні Панікарова, правоохоронці виявили у нього комп’ютерну техніку, за допомогою якої він здійснював свою підривну діяльність, а також карабін моделі «Форт-202», набої до пістолета, корпус гранати, які він незаконно придбав та зберігав у себе вдома.

38-річний Денис Панікаров, не визнав свою провину, розраховує на обмін, хоче поїхати до родичів та друзів в Росію і вважає, що в Україні немає справедливості.

Нагадаємо, що 1 березня російські війська двома ракетними ударами обстріляли будівлю Харківської ОДА.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉