Facebook Pixel

Оновлено: НАБУ повідомило про підозру нардепу від Слуги Народу Олександру Маріковському

НАБУ оголосило підозру нардепу від «Слуги Народу» Олександру Маріковському. Його підозрюють у брехні в декларації.

Про це пише ЦПК.

Підозра нардепу від «Слуги Народу» Олександру Маріковському: деталі

За даними НАБУ і САП, у 2020 році депутат задекларував криптовалюту вартістю 24,6 млн грн, яка начебто належала йому ще з 2019 року. Проте виявилося, що криптовалютний гаманець, який зазначив у декларації депутат, насправді ніколи йому не належав.

За даними антикорупційних органів, усі транзакції з придбання криптовалюти здійснювалися громадянами іншої держави, які не були пов’язані з депутатом. Судячи із того, що йдеться про декларацію за 2020 рік, подану 31 березня 2021 року, строк давності у цій справі, ймовірно, закінчується за два місяці.

Нагадаємо, що ВАКС продовжив запобіжні заходи проти народного депутата України, колишнього члена «Слуги Народу» Андрія Одарченка та члена фракції «За Майбутнє» Сергія Лабазюка.

Відповідь Олександра Маріковського

Оновлено о 21:20. Через декілька годин нардеп написав відповідь на звинувачення.

Quote«2020 рік були допущені суттєві помилки в декларації. Проходив повну перевірку, вважав і досі вважаю, що діяв чітко в рамках закону. Відповідав швидко та чесно на усі уточнення, ходив на допити і так далі. Пройшов фізичний обшук, нічого не знайшли, окрім 2 телефонів, АКМ, гранати та криптогаманця. Саме це було вилучено. Інфо про підозру стала для мене повним шоком. Провини не визнаю, свою честь та гідність зможу захистити в суді. Ніколи не займався корупцією, нічого ні у кого не вкрав, не вивозив людей за бабки за кордон, не рішав за гроші питання, не наживався на війні. PS Такої уваги не шукав, але буду з достоїнством тримати усі виклики, які доведеться проходити», — написав нардеп.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉