Facebook Pixel

Мінус ще одна довідка — Мінекономіки

Міністерство економіки скасувало ще одну довідку. Відповідно до наказу, скасовано надання довідки з бази даних про наукові метрологічні центри, метрологічні центри та повірочні лабораторії, уповноважені на проведення повірки законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки.

Раніше скасувати її рекомендувала Міжвідомча робоча група з дерегуляції.

Quote«Скасування цієї довідки вчергове доводить, що рішення Міжвідомчої групи з дерегуляції виконуються. Отже, ми створили прозорий і дієвий механізм для спрощення ведення бізнесу й закликаємо всіх ним користуватися», — зазначила міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Відповідний наказ Мінекономіки має підвищити ефективність державного управління та державної служби. З-поміж іншого скасування довідки позбавляє Мінекономіки неактуальних функцій і створює можливості для оптимізації роботи міністерства.

Контекст. Міжвідомча робоча група з питань прискореного перегляду інструментів державного регулювання господарської діяльності створена рішенням уряду 13 січня 2023 року. До робочої групи увійшли, зокрема, представники міністерств економіки, цифрової трансформації, захисту довкілля та природних ресурсів, юстиції, фінансів, регуляторної служби. До роботи МРГ залучено експертів Офісу ефективного регулювання. Мінекономіки стало першим міністерством, чиї інструменти було проаналізовано МРГ. За підсумками роботи група рекомендувала скасувати понад третину чинних інструментів держрегулювання у сфері компетенції міністерства.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉